مجلس سنای ایالات متحده آمریکا در سال 1867 میلادی طرح خرید آلاسکا از روسیه را تصویب کرد. درباره چرایی فروش این منطقه پر ارزش و استراتژیک تاکنون مباحث متنوعی از منظرهای گوناگون مطرح شده است لکن به نظر می رسد علت اصلی این امر را باید از منظر اولویتهای راهبردی روسیه تزاری در آن بازه زمانی مورد تدقیق و بررسی قرار داد . . .
ناصر نجمی در کتاب «ایران قدیم و تهران قدیم» درباره خیابان سعدی مینویسد: «یکی از خیابانهایی که پس از احداث خیابان لالهزار بهوجود آمد، خیابان لختی بود . . .
ایرانیان از گذشته دور، از سرباز گرفته تا سردار همگی اهل نبرد در میدانهای دشوار بوده و در اکثر جنگهای باستانی پیروز میدان و فتح کننده سرزمینها بوده اند. در زمان پیشدادیان و کیانیان، همواره در غارها و دره ها به دور از چشم جاسوسان خود را آماده نبرد نگاه میداشتند و با حرکات ورزشی با یک سری اشیائ چوبی و آهنی بدون به کار گرفتن سلاح، بدن خود را ورزیده میکردند....
مجلس سنای ایالات متحده آمریکا در سال 1867 میلادی طرح خرید آلاسکا از روسیه را تصویب کرد. درباره چرایی فروش این منطقه پر ارزش و استراتژیک تاکنون مباحث متنوعی از منظرهای گوناگون مطرح شده است لکن به نظر می رسد علت اصلی این امر را باید از منظر اولویتهای راهبردی روسیه تزاری در آن بازه زمانی مورد تدقیق و بررسی قرار داد . . .
گفته میشود قره باغی از سوی بختیار دستور بمباران مراکز ارتشی را نیز دریافت میکند؛ اما در نهایت با رسیدن پیامی از سوی شورای انقلاب، متقاعد میشود که بمباران مراکز و نیز افتادن اسلحه به دست مردم، وضعیت را وخیمتر میکند و این موضوع در پایان به ضرر همه خواهد بود . . .
در خیاو یا مشگین شهر آذربایجان پس از تولد نوزاد مراقبند تا چهل روز غریبه ای وارد خانه نشود، زیرا معتقدند که بدین وسیله کودک چشم زخم می بیند و بیمار می شود . . .
سفارت آمریکا در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به پایگاهی جهت حمایت از عناصر رژیم گذشته تبدیل شده بود. در سندی که در ادامه می آید به بخشی از تلاشهای این سفارتخانه جهت تسهیل در ورود برخی از عناصر رژیم سابق به ویژه برخی از شخصیتهای فراری ساواک اشاره می شود.
آن زمان اعلام کردند کسی حق ندارد قبل از طلوع آفتاب و پیش از ساعت بیدار باش برای نماز بلند شود و این کار رژیم؛ یعنی جلوگیری از خواندن نماز، برای ما خیلی سخت بود. بچه ها بر آن شدند جلو این قضیه بایستند . آنها صبحها پیش از اذان بیدار می شدند و وضو می گرفتند و پس از اذان صبح نمازشان را می خواندند . . . .
در دوران پهلوی، فرهنگ و شخصیت ضد توسعه حتی در میان نخبگان متجدد نیز رواج داشت و در مقاطعی مانند تشکیل حکومت ملی مصدق که بخشی از طبقه متوسط جدید و تجدد طلبان وارد حلقه نخبگان حاکم شدند نیز ویژگیهای شخصیتی ضد توسعه در رفتار آنان دیده می شود.
تعزیه و تعزیه خوانی در طول تاریخ ایران همواره مورد اقبال عمومی جامعه ایران قرار گرفته است و صرف نظر از تاثیرات درونی و ذهنی در بیننده، در زبان محاوره ای مردم ایران سخت موثر افتاده و اصطلاحات فراوانی را به فرهنگ عامه ایران افزوده است که بد نیست اشاراتی به آن شود.
اگر بپذیریم که امام خمینی در نجف مبانی تئوریک انقلاب فراهم کرد، ایشان در فرانسه به جنگ رسانه ای با حکومت پهلوی رفت. از این رو بود که جایگاه مبارزات فرانسه را باید بسیار برجسته کرد.
رژیم پهلوی با آنکه به خوبی آگاه بود اسلام حربه و ابزاری جهت سرپوش گذاشتن سازمان در برخی از فعالیتهای حزبی است؛ اما درصدد بود با اطلاق و یا به کارگیری اصطلاح «مارکسیسم اسلامی» وجهه و چهره اسلام را نزد مردم مخدوش نماید.
چنانکه از سفرنامه های ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه به اروپا بر می آید در تمام مدت شام که پادشاهان و هیات همراهشان به خوردن مشغول بودند؛ ارکستر درباری با نواهای دل انگیز برای آنان نوا سر می دادنند . . .
مدت زمانی طولانی در ایران وقتی سخن از روابط خارجی به میان می آمد تنها راهکاری که به ذهن می آمد سیاست موازنه مثبت بود؛ در عمل نیز این سیاست در مدت طولانی در عهد قاجار به اجرا درآمد. کم کم اما کسانی آمدند و ایده های دیگری را برای سیاست خارجی به میان کشیدند. از جمله این افراد سیدحسن مدرس بود.
سیدضیاءالدین طباطبایی کودتاچی معروف ایران جمله معروفی دارد که می گوید «دوستی با انگلیسیها حماقت است و دشمنی با آنها جنایت!؟». کشور ایران همواره در طول تاریخ اسیر و قربانی منافع استعماری دولت انگلیس شده است. دولتمردان انگلیسی تحلیل و قضاوت احمقانه ای از ایران و تحولات سیاسی و اجتماعی آن داشته اند که این مدعا به خوبی در دستورالعمل لرد کرزن به جانشین ...
به گواه تاریخ، محمدرضا پهلوی تمایل زیادی به جذب دختران مختلف از ملیتهای مختلف داشت و افرادی مثل عبدالکریم ایادی، پزشک مخصوص دربار پهلوی، حسین فردوست یار غار محمدرضا و بعدها اسدالله علم از دلالان اصلی جذب و معرفی دختران مختلف به شاه ایران بودند. در این سند، نام عاشقانه ای از زنی به نام الگا از معشوقه های گمنام محمدرضا پهلوی مشاهده می شود.
دلبستگی به زنان یکی از مولفه های ثابت تمامی پادشاهان و به ویژه شاهان قجری می باشد. این موضوع در میان جوان ترین تا پیرترین شاهان قاجار هم مشاهده می شود. در این تصویر یکی از معشوقه های مظفرالدین شاه قاجار مشاهده می شود که گویا شاه کاخ عشرت اباد را به او بخشیده بود.
در این آشپزخانه ها به چندین برابر تعداد نفرات اندرون غذا طبخ می گردید؛ زیرا این سنتی بود که از ناصرالدین شاه بر جای مانده و هنوز نگهداری می شد. از آنجا که ناصرالدین شاه دستور داده بود اطرافیان اندرون او را هم از سفره خانه او بی نصیب نگذارند.